tirsdag 1. november 2011

Ny barnehage!!!

Maja har hatt sin første dag i ny barnehage i dag. Vi gikk nå altså fra en kommunal barnehage til privat. Og jeg angrer ikke ett sekund. Barnehagen ligger litt lengre unna, men det er virkelig verdt det. Det er utrolig koselige ansatt der, og så er det to menn på avdelingen hennes. Det er jo litt uvandt, for i den forrige bhg så var det ingen menn på hele huset. Ellers er den nye barnehagen en idrettsbarnehage, ganske ny - så lokalet er veldig fint. Fokuset ligger på både sunn mat, og idrett da. Nå er det riding som står på plakaten, og det er helt topp for Maja som maser så fort hun får øye på en hest :)

Mange har spurt, og mange lurer sikkert på hvorfor jeg ville bytte, ta Maja ut av det gamle og trygge hun er vandt til. Grunnen var jo det at Adele og Leah sluttet og begynte i denne barnehagen pga trivsel. Jeg syns dette var så leit for Maja så jeg klarte ikke gjøre noe annet enn og søke over dit med Maja også. Og ganske overraskende kom telefonen for en halvannen måned siden, og vi takket selvfølgelig JA! Det var jo ikke lett og skulle ta Maja ut av det trygge og vandte, men som jeg tenker så er hun enda liten - og små barn får det fort nye venner.

Det så jeg i dag. Hun bare skle rett inn i flokken der. Selvfølelig så er det litt nytt og nye fjes. Men man kan se at barna er nysgjerrig på Maja og virkelig vil at hun skal ha det bra der. Siden er en idrettsbarnehage har de også et stort gymrom, og der hadde Maja det veldig gøy. det som også er så positivt med den nye bhg er at det virkelig er struktur og orden på alt, og et skikkelig opplegg. Hver måned så kommer det ut meny for hele måneden og plan for hva som skjer. Mulig dette er vanlig i andre bhg, men i den gamle var det ikke sånn. Og jeg hadde liten peiling på hva som skjedde og hva Maja gjorde. Men nå tror det det blir helt annerledes og at jeg vil ha mer oversikt over hva min egen datter gjør på i løpet av dagen.

Litt om den nye barnehagen;

Alle aktivitetene utenfor barnehagen - ridning, svømming, golf, bryting,
klatring osv
Frokost - korn, havregryn eller brød
All transport til aktivitetene
Bursdagsfeiring - barna velger mellom fruktspyd, fruktsalat, smoothi
eller grove valfler
Ettermiddagsmåltid bestående av frukt og knekkebrød/brødAldersbestemte avdelinger hvor det blir tilrettelagte aktiviteter ut i
fra barnets alder
Turmat - varm mat på bål, eller brødmat med varm/kald drikke
Lunsj - 3 - 4 varme måtider i uken

Filosofi;

FYSISK AKTIVITET:

Vi vil jobbe aktivt for å gjøre barnehagen til et sted hvor idrett og fysisk aktivitet blir en naturlig del av hverdagen. Vi vil ha fokus på hele barnet, og vil legge vekt på mangfoldet og at barna skal få utfolde seg gjennom fri lek, idrett og bevegelse. Vi ønsker også at barna skal få prøve seg i ulike former for idrett – alt fra forskjellige ballaktiviteter, svømming, golf, ski, skøyter, ridning, dans m.m.
Vi har som mål at barna utvikler positiv selvoppfattelse, får gode erfaringer og kroppsbeherskelse. Vi skal ikke utvikle toppidrettsutøvere. Det blir heller ikke fokus på konkurranse. Her er det glede, humor, lek og bevegelse som står i fokus.

KOSTHOLD:

Det andre hovedsatsningsområdet vårt er å gi barna et sunt og variert kosthold - dvs. mer varmmat, og mer frukt og grønt. I *** barnehage vil det være en gjeng med barn som er over gjennomsnittet når det gjelder fysisk aktivitet. Det er derfor ekstra viktig at vi gir barna mat som gir jevn tilførsel av ulike næringsstoffer, og som gir masse energi!

HELT HERLIG!!!!

Ingen kommentarer: