mandag 4. juli 2011

Lav karbo: Tynn, sprø Pizzabun

Dette er en oppskrift jeg skal prøve ut så fort jeg har muligheten til det,
og gleder meg! Test den gjerne ut, og kom med tilbakemelding :)


4 porsjonspizzabunner:



Ingredienser:
200 g philadelphia, romtemperert
70 g mykt smør
120-130 g melerstatning*
3 ss fiberhusk
50 g revet ost
1 ts salt
2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)


Fremgangsmåte:
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem.
Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen (bruk gjerne engangshansker).
Del deigen i fire baller og sett dem i kjøleskapet i 15-30 minutter.
Kjevle hver ball til en flat runding på ca 20 cm i diameter. Bruk bakepapir under og plastfolie over.
Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.

Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.

Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.


*har laget dem både med Bakepro og Bakemiks og begge deler fungerer like bra. 
Denne gangen ble det brukt 70 g Bakemiks og resten Bakepro.


Ca næringsinnhold pr bunn:
Protein: 33 g - 30%
Karbohydrat: 4 g - 4%
Fett: 31 g - 66%
Kcal: 431


[Kilde: Min lavkarbomat]


Ingen kommentarer: